lauantai 6. joulukuuta 2008

Onko väärän kristillisyyden arvostelu syntiä?

Kun on kysymys rakkaudesta totuuteen/Jumalan Sanaan, kuinka se voisi olla syntiä? Jumalan oma Samana kehoittaa tutkimaan ja arvostelemaan kaikki!

Kun Raamatussa lukee kaikki, niin se myös tarkoittaa kaikkea!


Eikä se ole mitään hengen sammuttamista, päin vastoin, se on Jumalam Hengelle tilaa tekevää, kun saadaan kaikki vääristymät ja omat sopat karsittua pois.

Sitten on sellaistakin vääristymää liikkeellä, että
ei saa veljiä arvostella, eikä käydä veljiä vastaan. Eihän ne veljet mikään Jumala ole?- vai onko? Mikäs sen sopivimmin passaa perkeleen suunnitelmiin kuin tuo; sittenhän veljet saavat tehdä mitä vain esim; Knutby,kun kukaan ei saa arvostella. Knytbyssäkään ei saanut arvostella! Saisiko sinun mielestäsi?

Se oppi, ettei saa arvostella, vaikka Raamattu siihen nimenomaan kehoittaa; on helvetistä suoraan.
Niin kuin sekin, että saarnaajat ovat Jumalan työmiehiä;ja silmäteriä, eikä heihin saa koskea; voi olla että ovat, mutta silloin se onkin juuri erittäin tärkeää, että arvostellaan, ettei kansa joudu eksyksiin työmiesten takia; sillä kansakin on Jumalan silmäterä, ja voi olla, että kansa onkin se silmäterä, eikä ne huuhaa saarnaajat.Saarnaaja voikin olla susi tai peto, eikä lammas.

Se, että kansasta voi vielä olla toivoa, mutta huuhaa saarnajasta ei, koska hänen tekonsa eivät enää salli hänen kääntyvän Jumlan puoleen armahdettavaksi- näin se myöskin voi olla.

Enkä sano, että ei Jumalalla olisi omiakin miehiä, onhan niitä,ja on naisiakin, ja hekin joutuvat arvosteltaviksi, siinä kuin kaikki muutkin. Jumalan miehinä ja naisina he ovat Jumalan silmäteriä, siinä missä Jumalan väkikin, mutta sudet ja pedot ovat asia erikseen.

Älä pelkää ihmistä, pelkää enempi Jumalaa. Arvostele kaikki! Enkä sano, että pidä se mikä on hyvää, sillä soppa, jossa on käärme, ei ole syötävää, vaikka käärme otetaan lusikalla pois. Se myrkky on siinä sopassa jäljellä.

Se soppa on heitettävä pois. Mutta jos soppa on alun perin hyvä, ja siinä sattuu olemaan jotakin roskia, niin silloin voidaan sanoa, että ottaa ne roskart pois. Mutta käärme ei ole roska, se on käärme.

Ei kommentteja: