lauantai 6. joulukuuta 2008

Mikä Jumalan seurakunta? Missä?

Pysähdypä miettimään, minkä takia seurakunta on Jumalan seurakunta, ja mikä sen tehtävä oikein on?

Jeesus sanoo, että missä kaksi tai kolme on kokoontuneena minun nimessäni, siinä minä olen heidän keskellänsä! Jos kaksi tai kolme hindua tai musliimia nyt kokoontuisi Jeesuksen nimessä, mitä he tuskin tekevät, niin mieti, onko Jeesus heidän keskellänsä? Onko Jeesus niitten keskellä, jotka eivät Häntä tunne, vaikka he kokoontuisivatkin Hänen nimessään?

Raamatun mukaan Jeesus on niitten tykönä,jotka Isä on Hänelle antanut, eli uudestisyntyneitten tykönä. Niiten, jotka uskon kautta Häneen, ovat saaneet kaikki syntinsä anteeksi, Golgatan työn tähden. Mieti sitten tältä pohjalta kaikkia massaparantamiskokouksia.

Jeesus lähetti opetulapsensa viemään tätä ilosanomaa Jumalan valtakunnasta ja syntien anteeksisaamisesta ja iankaikkisesta elämästä. Jeesus lähetti heidät kädestä pitäen viemään tätä sanomaa.

Ei Raamattu kerro missään kohdin, että jollakin areenalla oli rukousjonoja ja sieltä Jeesus itse, tai joku opetuslapsista olisi huudellut yleisön joukkoon, että nyt siellä jalat pitenevät, tai että hampaisiin tulee siellä kultapaikkoja, tai että laiskuuden tai seksin demonit nyt häipyvät, vai oletko sinä lukenut Raamatusta näin?
Piinattiinko silloin areenoilla ihmisiä huutamalla heistä ulos demoneita tai riivaajia? Häpäistiinkö silloin syntinen ihminen kaiken kansan edessä, jonkilaisena näytenumerona siitä, kuinka ihminen on parempi kuin Jumala, ja tarvitsee suuret kulissit ja huutosakin ympärilleen?

Kun silloin kokoonnuttiin areenoille, puhuttiin Jumalan valtakunnasta, ja Jeesukesta, joka ristiinnaulittiin ihmiskunnan syntien takia. Ei siellä esiinnytty parantajina, että rahoja olisi tippunut laukkuun. Eikä näkynyt kultahipun kultahippua. Se mitä näkyi, oli syntejään tunnustavia ihmisiä, joiden elämä muuttui, ihmisorjuudesta Jeesuksen orjaksi, orjiksi, jotka olivat vapaita jo isäntiensä orjinakin!

Nyt ei kukaan enää itke syntejään. Kun eivät puhujat tunne sitä Jeesusta, joka antaa syntejä anteeksi. Suu kyllä puhuu, mutta ei silti tunneta. Puhutaan niinkuin puhutaan uusimmasta Mersedes benzin merkistä! Että saataisiin ihmiset ostamaan jotakin. Tarjoillaan paranemista ja muuta, että rahaa tulisi, ja mainetta. Ja taattu toimeentulo itselle, ja organisaatiolle ja sen monille pyörittäjille, mainoskamppanioineen!

Kaikki maksaa. Ja uskonto on avannut hyvän oven taattuun toimeentuloon. Mutta muista se, ettei sillä ole Jumalan kanssa mitään tekemistä, vaikka häntä käytetään välikätenä kaikissa saavutuksissa.

Jumalaa ei voi myydä. Eikä syntejä osteta anteeksi. Jeesushan teki kaiken edestämme, ja maksoi kaiken valmiiksi omalla hengellään. He, jotka tuntevat Jumalansa, Jeesuksen, joka antoi heidän syntinsä anteeksi, niin että armo sai käydä kuolen tuomion edestä, ovat Jeesuksen orjia. Tänäänkin.

Ja se on suurin osa, olla Jeesuksen orja. Eikä ole opetuslapsi opettajaansa parempi, eikä palvelija parempi isäntäänsä. Kun orja puhuu isännästään, joka on tämän verellään ostanut, on siinä Elämä kuoleman sijasta, eikä mikään kiiltävä maailmassa merkitse enempi.

Ei edes terveys. Eikä mikään näkyvä. Ei kärsimykset. Ei halveksittuna oleminen. Ei maine. Ei kunnia. Ei mikään. Ei voi enää laskea, mitä minä siitä saan, tai mitä se minua hyödyttää. On saatu Elämä. Kuoleman sijasta. Siinä on kaikki. Se on kakikkein suurin ihme. Ja siitä saa kertoa niille, jotka ovat ympärillä. Siihen ei orja tarvitse Messuhallia eikä muitakaan areenoita.

Ei kommentteja: