lauantai 6. joulukuuta 2008

Uskonnollista hurmiota

Mitenkäs se nyt olikaan, onko Jumala tunne? Jos Jumala ei ole, niin onko sitten Pyhä-Henki tunne? Onko usko tunne?Tuntuuko se että on uskossa, ja voiko siihen luottaa? Mutta kun tuntuu ettei rouva Äksylä ole uskossa, niin voiko siihen sitten luottaa? Näkyyhän se päältäkin, että Äksylä on äksy?

Entä ne kokoukset? Oli todella väkevä Jumalan Henki liikkeellä,
niin moni sanoo, onko se niin että Jumalan Hengen voi tuntea?

Mennään rukousjonoon, ja pastori siunaa niin että rukoiltavat katuu; maataan maassa ja mekastetaan, ja puhutaan outoja kieliä kilpaa, nauretaan ja itketään, joku kirkuu tai karjuu, toinen kaakattaa kuin kana ja toine haukkuu kuin koira: kaikki sanovat olleensa niiiiiiiiin erittäin siunattuja, ja tuntui että herra oli siinä. Mikä ihmeen herra, kysyn minä?

Entinen narkomaani tuumasi, että on niin hyvät fiilikset; on tutinaa ja tärinää ja vapinaa ja pieniä pommeja aivoissa ja vähän muuallakin, eikä maksa mitään, että voi pojat, jos olisi tiennyt tämän, ei olis koskaan tarvinnut maksaa suuria summia narkeista.

Kokoukset jossa ei kukaan huuda tai saa kielilläpuhumiskohtausta, ovat kuolleita kokouksia, sanoo uudenviinin juoja.Vanhoista leileistä ei ole mihinkään.
Uskohan pitää kuulua ja näkyä, ja erikoisesti suurkokouksissa, missä on paljon väkeä; kaikki pellit auki vaan, kyllä ne jääkiekkomatsissakin pistää parastaan, niin mikä ettei herran huoneessa, minkä herran, kysyn taas?


Normaalilla ajattelukyvyllä varustetut ihmiset, jotka ovat enskertalaisia, tuumaavat että ompa oudosti hilluvaa kirkko väkeä, ja häipyvät paikalta hiljaa, eikä sillä ole sen uskonasian kanssa mitään tekemistä, kun sitä uskonasiaa ei edes enää ole.
On vaan MELUNPITOA! Se kyllä tuntuu korvissa ja näkyy pakostakin kun hyysteerinen joukko on ekstaasissaan, omassa itse kehittämäässään ekstaasissa, joka jo lähentelee seksuaalista ekstaasia, niin kuin eräs sosiologian professori sanoi.

Mitä sanot? Jääkö epäselväksi mistä on kysymys, kun PITÄISI olla uskosta kysymys?

Ei kommentteja: