lauantai 6. joulukuuta 2008

Luste

Luste on aina maanviljelijän huolen aihe. Varhaisella asteella sitä on vaikea erottaa oikeasta vehnästä. Viljan kasvaessa kuka tahansa saattoi nähdä eron rikkaruohon ja sen oikean välillä, muutta niitten juuret olivat niin kietoutuneita toisiinsa, että olisi ollut mahdotonta repiä irti lusteita etteikö oikea vilja olisi repäisty mukana.

Luste josta Raamattu puhuu oli myrkyllinen ja vihamies joka kylvi sitä peltoon TEKI rikollisen teon Rooman lain mukaan. Sillä onhan se nähty, missä Jumala vaikuttaa, siellä vihollinenkin on omalla asilallaan.

Tämän Raamatun paikan sanoma on se, että ALUSSA on vaikea nähdä oikean jä väärän eroa. Paha kylvi siemensä kun ihmiset nukkuivat ja sitten se meni pois. Paha tiesi, että se itää maassa, eikä sen tarvinnut tehdä muuta kuin mennä sitten pois.

Armo tarvitsee jatkuvaa ravintoa, kun taas synti ja ulkokultaisuus rehottavat villinä! SE usko mikä phalla on oman siemensä itämiseen, MEILLÄ pitäisi olla Jumalan Sanan kasvun suhteen. Kun HYVÄ kasvaa, myös paha näkyy selvemmin.

Luonto opettaa että HYÖTYKASVIT tarvitsevat hoitoa ja puhdistusta kastelun ohella. Näin on myös Jumalan Sanan laita, että se koituisi meille hyödyksi. Se ei kanna hedelmää, ellei sydämen pelto ole puhtaana; rukouksen ja valvomisen avulla.
Rikkaruohot kyllä rehottavat hyvin, vaikka maata ei koskaan hoidettaisikaan.

Parhaimmallakin pelolla saattaa kasvaa lustetta. Sitä kasvoi jo Apostolien aikanakin.
Ap.20
20:29 Minä tiedän, että minun lähtöni jälkeen teidän keskuuteenne tulee julmia susia, jotka eivät laumaa säästä,
20:30 ja teidän omasta joukostanne nousee miehiä, jotka väärää puhetta puhuvat, vetääkseen opetuslapset mukaansa.
Juudaa:1:4 Sillä teidän keskuuteenne on pujahtanut eräitä ihmisiä, joiden jo aikoja sitten on kirjoitettu tulevan tähän tuomioon, jumalattomia, jotka kääntävät meidän Jumalamme armon irstaudeksi ja kieltävät meidän ainoan valtiaamme ja Herramme, Jeesuksen Kristuksen.
Jumala voi kayttää pahaa välikappaleena, monien pelastukseksi, mutta mikään paha ei koskaan tule Jumalalta, vaan Perkeleeltä.Vaikka rikkaruohoa ei voidakaan muuttaa maailmassa hyötykasviksi, niin hengellisessä elämässä saattaa kuitenkin käydä niin, että LUSTE MUUTTUU VEHNÄKSI JUMALAN KÄSISSÄ!

Ei kommentteja: