sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Kun sielu on sairas

Joku kirjoitti:
Mutta mistä tahansa sairaudet tai vaikeudet johtunevatkin, lapsuuden kokemuksista, vaikeista elämän tilanteista, perinnöllisyydestä, omista virhevalinnoista ja sairastuttavan elämän seurauksista, niin kaikesta siitä voidaan täysin parantua. Löytyy tie valoon sekä sairaudesta vapaaseen, siunaukselliseen elämään. Todellisesti sairaillekin löytyy apu.

--------------------------------------------------------------------------------



Joskus Jumala näkee hyväksi parantaa,
joko kokonaan tai osittain.
Mutta mitäpä jos ei Jumala paranna? Niitäkin tapauksia on monia, vieläpä uskoa tunnustavien keskuudessa.

Kenessä on vika? Jumalassako, vai sairaan uskossa, jos nyt uskovista puhuisimme? Onko uskovainen psyykkisesti sairas vähemmän uskovainen sairaana, tai onko se Jumalan nimelle huonoa mainosta, jos uskovainen on psyykkisesti sairas? Entä, onko Jumala huono Jumala, jos uskovainen ei parane psyykkisestä sairaudestaan? Tai vähempi Jumala?

Miksi Jumala ei aina paranna?
Olen miettinyt ja tullut siihen tulokseen, että parantaa niin kuin voi! Sillä moni sairas ei ole parannettavissa, vaikka valittaa sairauttaan. Syyt ovat syvemmällä kuin sairaudessa. Ja voi olla, ettei ihminen voi, pysty tai kykene paranemaan, koska syyt ovat niin kipeät. Eikä niitä kestä penkoa. Eikä haluta penkoa. Tai ei enää muisteta mitä pitäisi penkoa. On vain kipu, Ja sairaus. Ihmeparanemista näilläkin alueilla voisilti tapahtua. Harvoin kertaheitolla. Usein hyvin hitaasti. Jumalan Rakkaus on se lääke. Ja Jumala on kärsivällinen. Hänellä on aikaa.
Psyykkisesti sairas ihminen ei ole vähempi arvoisempi, kuin 100% tervekään. Eikä hän ole uskovaisena huonompi uskovainen.

Eikä Jumala ole vähempi Jumala sielultaan sairaan kohdalla, kuin kenekään toisenkaan kohdalla. Ihminen on 100% ihminen kaikissa sairauksissaankin. Ja Jumala on 100% Jumala, kaikille sairaille. Ei se sairas jää vaille Jumalan huolenpitoa uskovaisena, vaikka ihminen ei sitä kykene tajuamaankaan. Jumalalle ei kaikesta huolimatta ole toivottomia tapauksia psyykkisistä sairauksistakaan puhuttaessa.
Eräs esimerkki on tanskalainen pappi N.F.S. Gruntvik 1800-luvulta. Hän sairastui skisofreniaan, ja todettiin parantumattomana sairaalahoitoon. Siellä sairauden keskellä hänelle selvisi Jeesuksen Ylösnousemisen voima. Hän kirjoitti tästä aiheesta yli 1000 ihnaa virttäkin.

Hän parani ja NFS Grundtvigistä tuli: eurooppalaisen aikuiskoulutuksen uranuurtaja. Täällä pohjoismaissakin hän on kansankorkeakoulujen perustaja.
Mutta vaikka Grundtvik ei olisi parantunutkaan, oli Jumala hänelle Jumala 100%!
ja hän uskovainen pappi 100%!

Ei kommentteja: