torstai 4. joulukuuta 2008

Valehtelevatko taivaassa kävijät?

Kuinkahan moni onkaan yrittänyt etsiä vastausta evankeliumeista, tuonpuoleisesta olotilasta?Mutta paljoakaan siitä ei tiedetä. Evankeliumeissa annetut tiedot ovat niukkoja, verrattuina muihin uskontoihin. Jeesus itse ei puhu mitään kuoleman jälkeisestä olotilasta, eikä koko Raamatussa ole erityistä valaistusta tuonpuoleista, vaikka kuinka etsisi. Evankeliumi ei ole avannut elämän ja kuoleman välistä porttia, jotta voitaisiin päästä kurkistamaan tulevaiseen elämään ja saada tietää, mikä meitäsiellä odottaa.

Koska Raamatusta ei löydy mitään sellaista,joka vakuuttaisi tuonpuoleiseen pääsyn, ovat kaikki tarinat siellä käymisistä ihmisten omaamielikuvitusta, joko paisunutta mieltä, joka haluaa kerskailla erikoisilla kokemuksillaan, tai pimeydestä nousseita sielullisia harhoja. Joku kysyy varmaan eikö sitten ole mitään turvaa jakiinnekohtaa? On, mutta turva ja kiinnekohta ei ole haudantakaisesta elämästä, vaan jotakin aivan muuta.

Se on Kristus itse! Ei Jeesus lohduttanut Marttaa ja Mariaakaan puhumalla Sielunvaelluksesta tai henkiruumiista, tai spiritistisestä autuudesta; kun Lasarus oli kuollut. Vaan sanoi, että heidän veljensä on nouseva ylös. Joka vanhantestamentin ylösnousemusopin mukaisesti ei varmaan paljokaan Marttaa lohduttanut, koska hän sanoi sen tietävänsä. Silloin Jeesus sanoo jotakin radikaalista:

”Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, hän elää,vaikka olisi kuollut. Ja jokainen, elää ja uskoo minuun ei ikinä kuole.”Tässä meillä on muutamiin sanoihin tiivistyneenä Kristillisen kuolemattomuus uskon koko perusta. Se ei ole spekulatiivinen, teoreettinen!
Sen pohjana on uskoJumalan Poikaan Jeesukseen Kristukseen.

Näin mahtavia sanoja ei kukaan toinen ole koskaan sanonut. Ja Martta uskoo sen, koska uskoo Jeesukseen!!! Jeesus teki suuren ihmetyönsä ja herätti Lasaruksen kuolleista. Joka uskoo Jumalan Poikaan, hänellä on iankaikkinen Elämä! Toisin sanoen, myös kysymyksen ollessa kuoleman arvoituksesta ja kaikista ihmisen iäistä kohtaloa koskevista asioista on olemassa ainoastaan yksi vastaus: se yhteys Kristuksessa, se elämä Kristuksessa, joka alkaa versoa paikka paikoin maailmassa! Mitään enempää emme saa tietoomme, mutta siinä onkin kylliksi.

Ei kommentteja: