torstai 4. joulukuuta 2008

aistien harhaa...kultahippuja ym.

Usein lukee tai kuulee niistä "kultahippu ja timantti-ihmeistä" kuinka niitä ilmestyy juuri ylistyksen aikana ja sen kummemmin asiaa tutkimatta ne liitetäänkin Pyhän Hengen vaikutukseksi.
- ylistyksen aikana saadut enkeli-ilmestykset
- parfyymituoksut
- tulta ruumiissa
- näkyjä voitelun eri väreistä
- öljyn ilmestymistä iholle

Kaikkea tällaista tapahtuu aivan oikeasti, sitä en yhtään epäile, mutta löytyvätkö tämänkaltaiset merkit Jumalan läsnäolona Raamatusta? Se on asia, jota todella kannattaa vakavasti tutkia, eikä mennä suinpäin mukaan kaikkeen, mitä mitä näkee ja kokee.

Näille ilmestyksille on ominaista juuri se, että kaikkea näitä koetaan juuri ylistyksen aikana. Pettävää on juuri se, että Raamatun mainitsemat hengelliset aistit mielletään toimivan luonnollisten aistien tavoin. Näin saakin saatana syöttää mitä ihmeellisimpiä valheita Jumalan tekoina ja vaikutuksena. Olin eräässä tilaisuudessa, jossa puhuja suureen ääneen julisti, " tänä iltana tässä kokouksessa tapahtuu ihmeitä" hän kertoi kuinka talossa oli vieraillut enkeleitä ja olivat jättäneet taivaallisen tuoksun jälkeensä.
Toimisiko Jumala näin? Onko hänellä tarvetta todistella läsnäolostaan tämänkaltaisilla ihmeillä? Eikö Jeesuksen sanat hänen nimeensä kokoontuville olekaan enää voimassa?

Tarkkaavainen tutkija voi todeta, että tällaiset merkit eivät löydy apostolien elämästä.
Apostolitkin varoittivat uskomasta jokaista henkeä.
Olen tullut siihen tulokseen, että tämänajan ihmiset ovat sokeutuneet totuudelle, täytyisi aina saada jotain uutta joka kolahtaa ja tuntuu.Saatanalla olikin hyvä tilaisuus antaa jotain, joka kolahtaa nimittäin Toronton ja Pensacolan kautta tulleet eksyttävät valhehenget, joita Jeesuksen nimessä levitetään ympäri synnyinmaatammekin. Ymmärrän hyvin kyllä niitä, jotka puolustelevat näiden ihmeiden aitoutta, sillä itsekin mukanaolleena tiedän, että näiden ihmeiden alkuperän tutkiminen ei ollut suotavaa, vaan oli pidettävä itsestään selvänä, että ihmeiden tekijänä on Pyhä Henki. Kuitenkin tosiasiassa saatana pyrkii suuntaamaan ihmisten mielenkiinnon ja huomion pois Kristuksen evankeliumista tämänkaltaisilla ilmiöillä ja ilmestyksillä.

Ei kommentteja: