perjantai 5. joulukuuta 2008

Sinulla on nimi että elät, mutta.......

Sinulla on se nimi, että elät, mutta olet kuollut.

Sardes oli entinen suurkaupunki, mutta ei ole sitä enää. Tuskin siellä oli paljon harhaoppejakaan, eikä vainojakaan tainnut juuri tuolloin olla.
Tämän päivän Sardeksia on paljon, ja niilläkin on nimi, että ne elävät, mutta ovat silti kuolleita. Eivätkä ne tiedä olevansa kuolleita, koska touhu ja tohina jatkuu ja uusia kuolleita liitetään mukaan, mutta missä se elävä vesi puuttuu, kuolema vain jatkuu.

Vettä kyllä on, mutta ei elävää vettä. Kuinka silloin voisi kuollut syntyä eläväksi? Ilman tätä elävää vettä ihmiset pysyvät vain kuolleina käännynnäisinä, uskonnollisina pyrkyreinä ja uskonnon harrastelijoina. Heitä on paljon.

Pyhästä Hengestä on paljon puhetta. Armolahjoistakin puhutaan, ja niitä on ja ne toimivat joka puolella enenevästi. Suuria ja pienempiä saarnaajatähtiä tulee ja menee ja sairaita paranee ja riivaajia ajetaan. Kaikki tapahtuu Jeesuksen nimessä ja Raamatusta puhutaan. Silti puuttuu elävä vesi. Puuttuu Jumalan Henki, se, josta vain puhutaan, mutta sitä ei kuitenkaan ole.
Se henki, mikä toimii ja tekee ihmeitä kyllä on, mutta se ei ole Jumalan Henki; ei Hän Pyhä Henki, jonka Jeesus lähetti. Se henki mikä uskonnollisessa maailamassa tänään toimii, on se, jonka vallassa oleville Jeesus sanoo, menkää pois, minä en teitä tunne; vaikka tekoja on, ja ihmeitä on tehty. Eläväksi tekevä vesi silti puuttuu, kun se puuttuu, puuttuu kaikki. Mutta mikä sitten kuitenkin elää, että voidaan sanoa, sinulla on se nimi että elät?

Siellä missä Jumalan Henki on, siellä aina korotetaan Kristusta, ja Pyhä Henki korottaa vain Kristusta.

Uskonnollisellakin maailmalla on se oma henki, mitä he kutsuvat pyhäksi, ja mitä he kaikin voimin korottavat! Se on sitä jokaisen ikiomaa pyhää lihallista luuloa, siihen omaan kiihotettuun tunteeseen, joka saadaan tavalla tai toisella aikaan, että olisi henkeä. Mutta keinotekoisesti luotu tila ja pumpattu henki ei ole Jumalan Henkeä, vaan ihmisen omaa tunnekuohua, jota ilman ei turhautunut ihmiskunta voi olla, sillä jotakin pitää olla, että eläisi?

Tunteilla on suuri valta. Jokaisen on se myönnettävä, kun tunteet ottavat vallan, eipä siinä ole paljoa järjelläkään asiaa. Tunteet sinänsä eivät ole vielä mikään synti, mutta kun ne saavat johtaa, ja niille annetaan valta, ja niitä palvotaan! silloin se on synti.

Sielun voimista ja tunteista, on tehty Jumalan Hengen korvike. Tämän korvikkeen voimasta tapahtuu näennäisesti ihmeitä. Se on aivan tieteellisesti todistettavissa, että määrätynlaisessa ilmapiirissä jonka suuri joukko saa yhdessä aikaan, voivat sielullisperäiset sairaudet parantua. Yleensä kyllä vain tilapäisesti, mutta pysyvääkin paranemista voi tapahtua.

Mitäkö pahaa siinä on? Siinä on se paha, että se joka sinut voittaa, sen orjaksi sinä tulet. Kun olet tällaisen paranemisen kokenut, muka Jumalan ihmeenä, et siitä luulostasi luovu, ja pysyt edelleenkin kuolleena. Ei se paraneminen sinusta elävää tee. Jumalan Henki synnyttää uudesti evankeliumin kautta ja tekee eläväksi.

Jeesus Kristus antaa Elävää vettä. Golgatan armo on lääke kaikkiin vaivoihin ja synnin saastaan, mitkä totuus paljastaa, itse kullekin, uskoville, niin kuin niillekin, jotka ovat uskosta osattomia. Laki henkisyys on uskonnon harjoittamista, ja kuolleena olemista, vaikka on se nimi, että eletään. Siellä missä Jeesuksen Kristuksen työ ei riitä, vaan siihen laitetaan ihmisvaatimuksia, rakennetaan omaa vanhurskautta, eikä haluta ottaa vastaan sitä lahjavanhurskautta, mitä Golgatan Armo kaikille ihmisille tarjoamalla tarjoaa. Tässä on tämän päivän Sardeen harhaopit, niitten silloisten lisäksi.

Sentähden sanotaan: "Heräjä sinä, joka nukut, ja nouse kuolleista, niin Kristus sinua valaisee!"

Ei kommentteja: