perjantai 5. joulukuuta 2008

Sairas hengellisyys

Sairas hengellisyys on sidottua ja muita sitovaa, kaavamaista ja muita tukahduttavaa. Koska siinä ei ole itse koettu vapautta, ei sitä voida suoda toisillekaan. Sairaassa hengellisyydessä ei ole tilaa luovuudelle, monimuotoisuudelle, itsenäisyydelle. <<<<<<<

Tulin ajatelleeksi meidän kaikkien heikkouksiamme. Sillä jokaisella on jokin heikkous. Kenellä mikin, se voi olla raha/materialismi, naiset/miehet/seksi muut nautinnot tai vallan halu/yli hengellisyys/fanatismi.

Uskovainen on kiusattu heikkouksissaan.

Jumala haluaa auttaa heikkouksiamme, jos suostumme. Aita on siitä >heikosta< kohdasta AINA matala, ja saamme valvoa itseämme omalta petolliselta luonnoltamme ja vihollisen houkutuksilta.

Kun Jumala parantaa esim. juopon juomahimosta, ei se tarkoita sitä, että hän ei koskaan enää tunne kaipuuta juomiseen, vaan sitä, että ihminen on kasvanut uskossaan niin, että ymmärtää turvata Jumalan apuun jo ennen kiusauksia, ja silloinkin kun heikkous iskee.

Samoin se on noilla muillakin alueilla. Heikkous on luonnossamme olevaa vanhan ihmisen luontoa, eikä se minnekään katoa, vaan on siellä aina. Vain Jumalan Sanan ja Hengen voimalla kaikki luonteemme kaipeet pystytään voittamaan ja tulee voittaa.

Ihminen on itsensä pahin vihollinen. Itsensä sääliminen ja hemmottelu ja heikkouksiensa lelliminen saa aikaan himojen heräämistä.

Jumala ei ole luonut sellaista ihmistä, etteikö Hän olisi kaikkien ihmisen alueitten Herra, jos vaan ihminen itse suostuu Jumalan Herrauteen!

On turha kitistä ja valittaa, että on niin heikko, eikä muka jaksa ym ym, vaan rehellisesti synnilliset kaipeensa tunnustava, saa avun.

Eikä kaikki kaipeetkaan mitään synnillisiä ole, mutta ei ne mitään rakentaviakaan ole, ja ne mitä ei mitään rakenna uskovaisen elämässä, niitä ei Jumalakaan siunaa.

Haureuden synnit ovat synti ruumista vastaan. Synti haavoittaa ruumista. Ne haavoittavat myös sieluamme.

Se, mikä ei ole Jumalan siunaamaa ruumiillemme, ei ole sitä myös sielullemme, eikä hengellemmekään. Ihminen on ruumis sielu ja henki. Se mitä Jumala ei siunaa ei ole hyväksi.

Jos ehdoin tahdoin touhutaan sellaista, mitä Jumala ei elämässämme voi siunata; se on teeskentelyä ja valehtelua Jumalan ja ihmisten edessä.

En latele tätä uskonsankarin luuloissa, tiedän että heikkoja on, mutta tiedän myös, että Jumala on luvannut olla heikoissa vahva. Se tarkoittaa sitä että kaikkein raadollisinkin saa avun, kun kääntyy Jumalan puoleen.

Voi olla, että et koskaan saa toivomaasi "lottovoittoa" suureen köyhyyteesi, sitä ei Jumalan Sana kenellekään lupaa, mutta sen Sana lupaa, että Jeesus Kristus on kanssamme joka ikinen päivä, aina maailman loppuun asti. Kaikki "lottovoitot" ovat tilapäisratkaisuja, mutta Jumala on IKUINEN!

Ei kommentteja: